Uyarı Bu sitede en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Devam ederseniz, bu siteden çerez almayı kabul ettiğinizi varsayıyoruz. OK

Nadir Görülen Bal Arısı Hastalıkları

11/11/2014
ile Uzman Arıcılık
Bal Arısı Torba Hastalığı

Bal Arısı Torba Hastalığı

Genellikle Avrupa Yavru Çürüklüğü Hastalığına benzeyen bir hastalık olarak tabir edilir. Torba hastalığına bu ismin verilme sebebi petek gözü içerisindeki larvanın çürümesi sebebi ile kurtçuğun içi boşalır ve larva boş bir torba görünümünü alır. Larva çürüdükçe beyaz renkli olan dış görünümü giderek koyulaşır ve kahverengi haline dönüşür. Larva tamamen kuruduğunda içi boş bir görüntü meydana gelir.

Damızlık Ana Arı Nasıl Olur?

09/11/2014
ile Uzman Arıcılık
Damızlık Ana Arı Nasıl Olur?

Damızlık Arı ve Bal Arısı Nasıl Oluşmalıdır

Bal arısı ırkları Türkiye’de beş farklı ırktan meydana gelmektedir. Bu ırkları saymamız gerekir ise Saf Kafkas Bal Arısı, Saf İtalyan Bal Arısı, Saf Karniyol Bal Arısı, Saf Muğla Bal Arısı ve Saf Anadolu Bal Arısıdır.

Saf ırk bal arılarının saf ırk olarak yaşamını devam ettire bilmesi için ya izole bir bölgede yani korunaklı bir alanda yaşamlarını sürdürmeleri gerekir ya da ana arı üretimi yapan bir tesiste suni tohumlama yapılarak saf ana arı üretimi yapılabilir.

Arıcılıkta Arı Yemlerine Dikkat Edilecek Hususlar

07/11/2014
ile Yağız Günay
Apilife Arı yemleri

Çiçek tozu, çiçek tozu karışık ve çiçek tozu yerine kullanılan arıcılık malzemeleri satan yerlerden temin edilen yemlerle yapılan yemlemelerden başarılı sonuç alınabilmesi için özellikle aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.